robotechnik_oldalso_fej

A csatornamosó rosszul beállítva = ablakon kidobált pénz

A helytelen beállítás súlyos forintokba kerül!

A csatornamosó, csatornatisztító berendezések mérettől függően jelentős napi üzemeltetési költséggel járhatnak. Az elhasznált üzemanyag függ a nagynyomású szivattyú teljesítményétől, de nagyban befolyásolja a nagynyomású tömlő hossza, átmérője, valamint a megfelelő típusú csatorna mosó fej választása és annak kalibrálása is.

Egy 10-20 éves csatorna mosó autónál sok esetben látjuk, hogy a nagynyomású tömlőn keletkező sérülések miatt visszavágják, így a gyárilag beállított és méretezett hossz jelentősen rövidülhet, majd idővel cserélik a teljes tömlőt, de előfordul, hogy nem a megfelelő méretű, anyagú és hosszúságú tömlőt választják. Ez jelentősen befolyásolhatja a berendezés teljesítményét, illetve a nagynyomású tömlő végén megjelenő tényleges nyomást. A tömlő méreteinek megváltoztatását követően sok esetben tapasztaljuk, hogy ugyanolyan nyomás eléréséhez sokkal nagyobb fordulatszámon pörög a motor, ezzel jelentősen megnövelve a fogyasztást.

Számolja ki 10 mp alatt, hogy az Ön berendezése milyen hatásfokkal működik:

bar m

 

 

A fenti kalkulátor adatai alapján látható, hogy akár 50%-al is csökkenhet a berendezés tényleges teljesítménye.

A másik gondot az okozza, hogy az adott probléma megszüntetéséhez (duguláselhárítás, zsírbontás, gyökéreltávolítás, stb.) nem a megfelelő típusú csatorna mosó fejet választjuk, vagy az nincs megfelelően a berendezéshez kailbrálva. A kalibrálás során a mosófejek fúvókáinak átmérőjét változtatjuk, igazodva a fenti kalkulátor alapján kapott eredményekhez. Ezzel biztosítva, hogy a berendezés mindig a maximális hatásfokkal dolgozzon. A tisztítási hatásfok növekedésével jelentősen csökken a tisztításra fordított idő, míg korábban egy szakaszt akár 4-5 alkalommal is meg kellett mosnunk, hogy a lerakódásokat, szennyeződéseket eltávolítsuk, addig egy megfelelően beállított berendezéssel akár 1 mosással is elérhetjük a kívánt eredményt.

Ezáltal a napi üzemanyagfogyasztásunk jelentősen, több tízezer forinttal is csökkenthető.

 

No Comments Yet.