Főoldal»Termékek»Vizsgálat»Betolószáras kamerák»iPEK AGILIOS betolószáras kamera

iPEK AGILIOS

Az iPEK AGILIOS betolószáras csatornavizsgáló berendezés az ideális választás, ha professzionális vizsgálatokat szeretne végezni, akár a legváratlanabb körülmények között is. Az iPEK termékcsaládra jellemző moduláris felépítés, a többféle választható komponens teszi igazán felhasználóbaráttá a berendezést, mivel lehetőség van a saját igényeinknek megfelelő konfigurációt választani, mely nem tartalmaz olyan költségnövelő funkciókat és kiegészítőket, melyekre a napi munkavégzés során nincs szükségünk.

Ez a választási szabadság azzal az előnnyel is jár, hogy a csatornavizsgálatot végző szakemberek olyan berendezést vehetnek kezükbe, mely később tovább bővíthető akár önjáró kamerarendszerré,  így tehát ideális választás azoknak, akik professzionális csatornavizsgálatokat szeretnének végezni, a kis átmérőjű bekötővezetékektől kezdve egészen a nagy átmérőjű gerinccsatornákig, a lehető legköltséghatékonyabb módon.

Általános jellemzők

  • Alkalmazási átmérőtartomány: Na 50 – Na 300 mm
  • Ergonomikus munkavégzés az ultrakönnyű kábeldobnak és levehető vezérlőpultnak köszönhetően
  • Moduláris és variálhatóan bővíthető rendszer a kábeldobtól a kamerafejen át a vezérlőegységig
  • 6 órás akkumulátor működési idő
  • Felhasználóbarát: másodpercek alatt cserélhető komponensek
  • ATEX kivitelben is elérhető, ipari, szénhidrogénes környezetben való használatra

Az iPEK AGILIOS rendszer felépítése

Komponensek

VisionReport Android applikáció

Ha nincs szüksége összetett jegyzőkönyvkészítő felületre, de fontos, hogy kiváló minőségű felvételeket és képeket tudjon készíteni, miközben az AGILIOS valamennyi funkcióját vezérelni tudja, akkor az ingyenes VisionReport applikáció a megfelelő választás. A felületen keresztül elérhető a feliratozás, a kamerafej irányítása, a méterszámláló beállítása, továbbá elérhető több mérőfunkció, mint pl. az átmérőmérés, vagy a repedésmérés. Az applikáció 6.0 android verziótól alkalmazható bármely android készüléken, a megfelelő képméret érdekében azonban minimum 7″ kijelzővel rendelkező táblagép javasolt.

Az applikáció letöltéséhez kattintson az Android ikonra

VC500 vezérlőpanel

Az iPEK legújabb fejlesztésű hordozható vezérlőpanele, mely a korábbi VC200 valamennyi funkcióját magában hordozza, emellett számos új funkcióval lett kiegészítve. Ezek elsősorban a könnyebb kezelhetőséget, az átláthatóbb felületet, a WinCan továbbfejlesztett verzióját jelentik. Az ergonomikus design és a magasabb szintű funkcionalítás teszik ezt az eszközt az iPEK új zászlóshajójává a hordozható vezérlőegységek között.

VisionReport II Starter & Standard csatornavizsgálati szoftver

Az opcionális kiegészítőként választható Starter és Standard vizsgálati szoftverekkel kiegészülve az iPEK AGILIOS berendezéssel a hatályos csatornavizsgálati szabványoknak megfelelő adatbázist építhet fel a vizsgálatokról. Ezek az adatbázisok egyszerűen továbbíthatóak a megrendelő felé különféle formátumokban, akár közvetlenül a VC500 vezérlőről. Az MSZ EN 13508-2 szabvány szerinti jegyzőkönyveket, kiegészítve a kép- és videofelvételekkel egyszerűen továbbíthatja az eszközről wi-fi, vagy ethernet kapcsolaton keresztül saját számítógépére, vagy a WinCan felhőszolgáltatásán keresztül.

VC500 vezérlőpanel 
KijelzőTFT (2 ujjas multi-touch) monitor
Felbontás1280 x 800 px
Kijelző méret10,1” / 257 mm
Interfész1 x BNC-Ki, 2 x USB, 1 x Ethernet, 1 x HDMI, 1 x Wi-Fi
Áramellátáskábeldobról, vagy saját tápkábelről
Belső merevlemez32 GB
Video formátumMpeg4 AVC/H.264
Kép formátumJPEG, vagy PNG
Méret300 x 267 x 70 mm
Súlykb. 1,8 kg
Szövegbevitelvan
Magyar nyelvvan
Wincanvan (csatornavizsgálati szoftver) (opcionális)

Kamerafejek

AC40 axiális kamerafej

Robosztus kialakításának ellenére átmérője mindössze 40 mm, így akár épületen belüli, kis átmérőjű csatornák vizsgálatára is alkalmas. Az erős LED világítással akár 200 mm, vagy nagyobb átmérőkben is kiváló minőségű képet ad, az önbeálló kameraoptikának köszönhetően pedig mindig álló képet kapunk (a videóképen mindig a folyásfenék lesz alul, függetlenül a kamera helyzetétől). A különböző méretű csúszó és görgősszánok felhelyezésével 200 mm átmőrőig központosítható.

PTP50 forgatható-billenthető kamerafej

212 fokban billenthető és végtelenítve forgatható, így semmi sem marad észrevétlenül a vizsgálat során. A beépített kétpontos lézer aktiválásával szinte minden állapotjellemző mérhető a csatornában, beleértve az átmérőt, a különböző folyási akadályokat, belógásokat, a csatorna esetleges deformációját, valamint a visszaduzzadt víz szintjét is. A különböző kiegészítő csúszó és görgős szánokkal egészen 300 mm-ig központosítható a csatornában. A kiegészítő irányítópálcákkal a bekötések pedig akár a gerinccsatorna felől is vizsgálhatóak.

KamerafejekAC40 axiális kamerafejPTP50 forgatható-billenthető kamerafej
Átmérőtartomány44 – 200 mm60 – 300 mm
Billentés-90° – +122°
Forgatásvégtelen
Látószög75°(diagonális)80° (horizontális)
Fókusz4 cm-től végtelenig1 mm-től végtelenig
Nyomásállóság1 bar1 bar
VilágításLEDLED
Felbontás500 TVL/PAL500 TVL/PAL
VédelemIP 68IP 68
MéretekØ40 x 250 mmØ49 x 280 mm
Súly0,65 kg0,8 kg

Kábeldobok

XR60 kábeldob

A porfestett aluminiumvázas XR60 kábeldob saját tömege rendkívül alacsony, így könnyedén eljuttatható a legkörülményesebb vizsgálati helyszínekhez is. Az XR60 a keskenyebb, 9mm keresztmetszetű betolószárral szerelhető fel, 30 m, vagy 60 m hosszal rendelhető. A kisebb, 9 mm keresztmetszetű betolószár hajlítási rádiusza alacsonyabb, így ívek, iránytörések kis átmérőkben nem okoznak akadályt.

XR100 kábeldob

Porfestett alumínium vázzal rendelkezik, így méretéhez képest rendkívül könnyű, ugyanakkor kellően robosztus, hogy a 11 mm keresztmetszetű betolószárból, 60 m, vagy 100 m befogadására is képes legyen. Az XR100 levehető kerekekkel rendelkezik, így akár egy kisebb személyautó csomagtartójában is szállítható. A nagyobb keresztmetszetű betolószárnak köszönhetően lényegesen hosszabb távokra képes akár teljesen egyenes szakaszokban is.

KábeldobokXR60 kábeldobXR100 kábeldob
Betolószár hossza30 m vagy 60 m60 m vagy 100 m
Betolószár keresztmetszet9 mm11 mm
Átmérőtartomány50-300 mm50-300 mm
Anyagalumínium (porszórt)alumínium (porszórt)
Méterszámlálóvanvan
Áramellátás110-230 VAC és 12-24 VDC110-230 VAC és 12-24 VDC
Akku típusaLi-ionLi-ion
Akku működési ideje6óra (3óra/akku)6óra (3óra/akku)
Akku kapacitás6900mAh/akku (2db)6900mAh/akku (2db)
VédelemIP 55IP 55
Méretek580 x 7006 x 323 mm645 x 856 x 474 mm
Súly14kg/17kg21kg/27kg

Pozícionálás a munkaterületen

Android táblagép csatlakoztatása

Elfordulás a PTP50-el

A VC500 vezérlő felhelyezése

Az E-Box csatlakoztatása

Az XR100 kerekeinek felszerelése

A mankókerék használata

MEGNÉZEM A WEBSHOPBAN

Amennyiben most nem szeretne regisztrálni webshopunkban, az alábbi űrlap kitöltésével jelezheti felénk érdeklődését, csapatunk pedig hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.