Főoldal»Termékek»Vizsgálat»iPEK ROVION önjáró kamerarendszer

iPEK ROVION: a szofisztikált önjáró – nem csak –  csatornavizsgáló rendszer, mely sokoldalúságának köszönhetően bármilyen igénynek megfeleltethető. Vizsgáljon bármit, bármilyen körülmények között, a ROVION rendszerkomponensei között megtalálja az Önnek leginkább megfelelő konfigurációt!

VEZÉRLŐPULTOK

DCX5000 – Autókba tervezve.

Az iPEK DCX5000 vezérlőpult kifejezetten csatornavizsgáló autókba készült. Ergonomikus kialakítása, kifinomult elemei a vizsgálóautót igazán magas minőségű munkaállomássá teszik. A pulton keresztül minden funkció vezérelhető, a 10″ méretű érintőképernyőn pedig minden adat látható, amire a vizsgálat során szükség lehet.

Műszaki adatok

VC500 – A hordozható vezérlőpult.

Az iPEK VC500 hordozható vezérlőegységben minden benne van, amire csak szüksége lehet! A szatellit rendszer kivételével minden komponens vezérlésére alkalmas, emellett rögzíti a felvételeket és az állóképeket. Az opcionálisan választható VISIONREPORT felületen keresztül pedig teljes körű csatornavizsgálati jegyzőkönyveket készíthet az MSZ EN 13508 szabványnak megfelelően, beleértve a lejtésdiagramokat, a csatornavizsgálati jegyzőkönyveket. A beépített mérőfunkciókkal átmérőt, folyási akadályt, deformációt és még sok minden mást is mérhet a vizsgálat során.

Műszaki adatok

ÖNJÁRÓ TRAKTOROK

RX400 – A nagyobb átmérőkhöz.

Az iPEK RX400 kameratraktor 400 mm-től egészen 2000 mm-ig alkalmazható. Elektromosan működtetett kameraliftjével minden átmérőben központosítható a kamerafej, erőteljes motorjainak köszönhetően akár 500 m is vizsgálható egy indulóaknából.

Műszaki adatok

RX130 – A sokoldalú.

Az iPEK RX130 kameratraktor az az eszköz, amire Önnek szüksége van, ha a leggyakoribb átmérők vizsgálatára keres megoldást. 150 mm-től egészen 1200 mm-ig alkalmazható, és a tojásszelvény sem okoz akadályt. A különböző kiegészítőkkel másodpercek alatt beállítható a kívánt átmérőre, oldalankénti meghajtásának köszönhetően pedig könnyedén vesz bármilyen akadályt.

Műszaki adatok

RX95 – A kisebb átmérőkhöz.

Az iPEK RX95 kameratraktor 100-200 mm között alkalmazható. Ideális választás, ha jellemzően bekötővezetékek, illetve kisebb átmérőjű ipari vezetékek önjáró vizsgálatára van szükség.

Műszaki adatok

RX140SATII – A szatellitkamera.

Üzemeltetőként nem csak a gerincvezetékek, de a bekötések állapotának felmérése is fontos feladat. Ebben kiváló társ az RX140 SATII, hisz alkalmazásával a bekötővezetékek vizsgálatára nyílik lehetőség – a gerinc felől. Különösen hasznos, ha a bekötések vizsgálata a tisztítóakna hiánya, vagy megközelíthetetlensége miatt betolószáras kamerával nem lehetséges. Az új RX140 SATII ebben nem szab határokat: Na 150 – Na 2000 mm átmérőjű gerinccsatornában alkalmazható és már Na 50 mm átmérőjű bekötések is vizsgálhatóak alkalmazásával. Hatótávolsága minden korábbi szatellitkamera rendszert felülmúl: akár 45 m hosszban képes vizsgálni a bekötéseket, a gerincben a maximális hatótáv 300 m.

Műszaki adatok

KAMERAFEJEK

RCX90 – A forgatható/billenthető.

Az iPEK RCX90 kamerafej 10x optikai zoommal és 12 digitális zoommal rendelkezik, +/- 135°-ban billenthető és végtelenítve forgatható, így semmi nem kerülheti el a figyelmét a vizsgálatok során. A beépített LED világítással Na 400 mm átmérőig tűéles képet biztosít, a nagyobb átmérőkben az iPEK pótvilágítások valamelyike javasolt. A beépített párhuzamos lézer használatával lehetőség van a különböző mérőfunkciók használatára.

Műszaki adatok

RAC50 – Az axiális.

Az iPEK RAC50 a legkisebb önjáró rendszerekhez rendelkezésre álló kamera, melyet leggyakrabban az RX95 traktorral kombinálva alkalmaznak, Na 100-200 mm átmérőtartományban, jellemzően olyan bekötésvizsgálatok során, ahol szükség van lejtésmérésre. Emellett ipari területeken, vagy kis átmérőjű nyomóvezetékek vizsgálata során kerül alkalmazásra.

Műszaki adatok

PTC50 – A forgatható/billenthető kisebb átmérőkhöz.

Az iPEK PTC50 kamerafej Na 100-300 mm között alkalmazható az RX95, vagy RX130 traktorok valamelyikével. -90°- +122°között billenthető és végtelenítve forgatható. A beépített párhuzamos lézer használatával lehetőség van a különböző mérőfunkciók használatára.

Műszaki adatok

DSIII – A halszem.

Az iPEK Digisewer DSIII halszemoptikás kamerafejjel végzett vizsgálatok során olyan leképezések készíthetőek, melyek utólag virtuálisan szabadon bejárhatóak a WinCan csatornavizsgálati szoftveren belül. A virtuálisan létrehozott cső, vagy csatornaszakaszon minden állapotjellemző pontosan megvizsgálható, megmérhető. A vizsgálat során így nincs szükség megállásokra az egyes megfigyeléseknél, konstans, nagy sebességgel végighaladhat a vizsgált csőszakaszon. A halszemoptikás cső- és csatornavizsálat így a jelenleg elérhető leggyorsabb vizsgálati módszer, mellyel akár napi 900-1200 m is megtehető.

Műszaki adatok

KÁBELDOBOK

RMX100 – A manuális, 100 méter kábellel.

Az iPEK RMX100 manuális kábeldob 100 m kábellel rendelkezik, kompakt méretének és is tömegének köszönhetően szűk ipari környezetben kerül leggyakrabban alkalmazásra.

Műszaki adatok

RMX200 – A manuális, 200 méter kábellel.

Az iPEK RMX200 kábeldob 200 m kábellel rendelkezik, mely kellően elegendő komplex csatornavizsgálati feladatok ellátására, ugyanakkor kompakt mérete és kis tömege lehetővé teszi az egyszerű kézi mozgatását, így 1 személy elegendő a teljes rendszer kezeléséhez. Ideális azoknak, akik alkalomszerűen használnak önjáró kameraberendezést.

Műszaki adatok

RAX300 – Az automata, 300 méter kábellel.

Az iPEK RAX300 automata kábeldob a standard iPEK dob, mely komplett csatornavizsgálati autók építésekor alkalmazásra kerül. 300 m kábelhosszával egy állásból akár 5-6 aknaköz is vizsgálható, így a munkaterületen töltött idő jelentős része nem az átállásokkal, hanem a tényleges vizsgálattal telik. Orsótengelyes kábelvezetésével, valamint a kihajtható kábelvezető görgők használatával minden helyzetben megfelelően pozícionálható a kábel útja.

Műszaki adatok

RAX500 – Az automata, 500 méter kábellel.

Az iPEK RAX500 automata kábeldob az RX400 kameratraktorral kombinálva akár 500 m hatótávval rendelkezik, azoknak javasolt, akik jellemzően nagy átmérőket vizsgálnak, vagy olyan speciális vizsgálati feladatokat látnak el, mint a nyomóvezetékek vizsgálata, ahol nincsenek aknák, vagy szerelvények kisebb távokon belül. Orsótengelyes kábelvezetésével, valamint a kihajtható kábelvezető görgők használatával minden helyzetben megfelelően pozícionálható a kábel útja.

Műszaki adatok

KIEGÉSZÍTŐK

Az iPEK ROVION kiegészítői között mindent megtalál, amire szükség van egy adott átmérő, vagy szelvénytípus vizsgálatához. Az iPEK QCD rendszernek köszönhetően (Quick Change Design) a berendezés összeállításához, a kiegészítők felszereléséhez nincs szükség szerszámokra, így a hosszas szerelés helyett néhány másodperc alatt konfigurálható a rendszer. A különböző kerékkészletek, pótvilágítások, kameraliftek és egyéb speciális kiegészítők teljes kinálatát tekintse meg a webshopban.

MEGNÉZEM A WEBSHOPBAN
Amennyiben most nem szeretne regisztrálni webshopunkban, jelezze felénk érdeklődését az alábbi űrlap kitöltésével, kollégáink pedig hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!