Főoldal»Termékek»Vizsgálat»WinCan vizsgálati szoftver

A WinCan VX a gyakorlatban már 19 éve bevált csatornavizsgáló adatrögzítő program új verziója. A szoftver jelenleg 46 nemzeti standard változatban kapható és az összes jelentős nemzetközi vizsgálati rendszerrel kompatibilis. A WinCan optimális és átfogó dokumentációt nyújt a felmérésekről képekkel, videókkal és az érzékelők adataival. A szabad csatolófelületek révén lehetővé teszi az egyszerű beépülést magasabb szintű rendszerekbe.

WinCan szoftver jellemzői:

 • kompatibilis a szokásos vizsgálórendszerekkel
 • támogatja az új virtuális csővizsgálati eljárásokat
 • többszörös szakasz- és aknavizsgálatokat rögzít a későbbi összehasonlításhoz
 • konfigurálható adatbeviteli és dokumentációs mezővel rendelkezik
 • a felhasználói módosításokat újra felhasználható sablonokba menti
 • a digitális videofelvételt valós idejű MPEG 1/2/4, DivX vagy Microsoft formátumokban tömöríti
 • kiegészítő dokumentumokat (rajzokat, szövegeket, táblázatokat, képeket, stb.) csatol és kezel
 • számos adatcsere-csatolófelülete van a GIS programokhoz
 • hordozható csatornavizsgáló rendszerek
 • átfogó projektdokumentálás
 • projektek mentése választás szerint MS-Access, MS-SQL vagy Oracle adatbázisokban
 • szabadon definiálható, egyszerűen kezelhető adatbázis lekérdezés és választási lehetőség
 • vizsgálati adatok átadása licens és installálás nélkül
 • egyedi munkahelyekre érvényes és 250 felhasználóig alkalmazható hálózati verzió is kapható

Mire használható:

 • előkészítés
 • tervezés
 • átadás
 • rögzítés
 • felügyelet
 • kiértékelés
 • dokumentálás
 • összehasonlítás
 • archiválás
 • kezelés
 • összekapcsolás

A WinCan VX szoftver modulok

A WinCan modul rendszerű felépítése lehetővé teszi az Ön személyre szabott szoftvercsomagjának az összeállítását.

WinCan Satellit

Sok önkormányzat ír ki pályázatot a vezeték- információk rögzítésére, hogy több információt szerezzenek a vezeték nyomvonaláról, valamint a közmű-csatornahálózat infiltrációjáról. A WinCan Satellit modulja segít Önnek ezeknek az információknak szabvány szerinti rögzítésében és a vezetékekről jelentések vagy export készítésében. A WinCan Map VX szoftverrel kombinálva Ön akár automatikusan is meg tudja rajzoltatni terv formájában a vezeték nyomvonalát és exportálhatja azt.

WinCan PhotoAssistant

A PhotoAssistant segítségével Ön közvetlenül a videokép vagy fotó alapján mérheti fel a cső és objektumainak a jellemzőit (ív, elágazás szöge, bekötővezetékek átmérője, vízmagasság stb.). Ez a beúsztatható segédvonalakkal végezhető, amelyekkel a képek áthelyezhetők, majd a tolósáv segítségével alak- és helyzettartó módon elcsúsztathatók mindaddig, amíg az alattuk lévő csőstruktúrával pontosan egyeznek.

WinCan 3D

A WinCan 3D a csőhálózatok háromdimenziós ábrázolására szolgáló kiegészítő modul. A szoftver mindenekelőtt a cső nyomvonalát és több házi bekötővezeték egymáshoz való csatlakoztatását mutatja. A lakóövezeti felmérés WinCan–ben rögzített adatai egyszerűen, egy gombnyomásra megjeleníthetők egy háromdimenziós ábrán. Így a vezetékterveket már nem kell intenzív és aprólékos munkával, kézzel elkészíteni, mivel a rendszer a kiszámítja és közvetlenül megjeleníti a cső nyomvonalát. A WinCan segítségével felmért és rögzített gerinc- és házi bekötővezetékek ennek a modulnak a segítségével három dimenzióban ábrázolhatók és valósághűen rendezhetők el.

Lejtésmérés

A kamerába épített érzékelő által felvett lejtésértékeket a WinCan in egy adatbázisba írja és ott menti. A felmért csőszakasz lejtésgörbéjének ábrázolása azután az adatbázis alapján történik.

A lejtésméréssel lehetőség van arra, hogy a csatornaszakasz lejtéslefutását diagram formájában mutassák be. A lejtésgörbe számítása kizárólag a kamera által szolgáltatott nyers adatokból történik. A lejtésgörbe ábrázolásának a célja az, hogy a nagy eltérések (lesüllyedések, szint-kiemelkedések) a cső ideális lejtéslefutásához képest világosan és kiejezően bemutathatók legyenek. A megbízó ezzel egy jól használható eszközt kap a lejtéslefutás értékeléséhez.

Wincan Analyst

A WinCan Analyst tartalmazza mindazt, amire Önnek egy csatornahálózat kezeléséhez szüksége lesz. Nem kell tehát egyenként keresgélnie a különböző modulokban, és azokra nagyon nagy összegeket költeni, mivel egyetlen szoftverprogramban közvetlenül megtalálható egy csatornahálózat adatainak a hatékony feldolgozásához szükséges összes eszköz.

A csatornaadatok kezelésének összes alapfunkciója – mint például a törzs- és állapotadatok szabvány szerinti felrögzítése vagy a vizsgálati információk informatív nyomtatása -, rendelkezésére áll. Az Analyst szoftverrel kezelheti a csatornaadatokat, értékelheti a hibákat, megtervezheti a javításokat, elemezheti az adatokat és statisztikákat, jelentéseket készíthet. Mindezt egy könnyen kezelhető, grafikus felületen.

WinCan Validator

A WinCan Validator ellenőrzi a projektadatok szabványszerűségét és biztosítja az adatok minőségét. Egyénileg rögzíthetők, be- vagy kikapcsolhatók a vizsgálat alapjául szolgáló szabályok. Ezek a szabályok különböző kritériumok alapján vizsgálják meg a projekteket, például arra vonatkozóan, hogy a vizsgálatok félbeszakítását megfelelően végezték-e, ki van-e töltve az összes kötelezően kitöltendő mező vagy az összes videó és fotó rajta van-e a merevlemezen. A felhasználó részletes jelentést kap a minőségi hiányosságokról, és útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet megszüntetni ezeket a hiányosságokat.

SQL Server- / Oracle-opció

Ez a modul lehetővé teszi a hozzáférést egy WinCan munkaállomásról egy szerver alapú SQL- vagy Oracle-adatbázishoz. A csatornavizsgálati adatokat azok felvétele után egy központi szerver adatbázisban menti, és az ehhez tartozó médiafájlok (fotók, videók, stb.) egy külön helyenlévő fájlszerveren mentődnek. Az előnye a szokásos egy munkaállomásra szóló licencekhez viszonyítva a gyors hozzáférés a több ezer szakaszra vonatkozó nagy adatállományokhoz.

WinCan Transfer

Ha egyidejűleg több vizsgálójármű különböző projekteken dolgozik, akkor mindig biztosítani kell az adatok rendszeres mentését és a központi irodai tárhelyre rögzítését. Ha kézzel kell irányítani és felügyelni a mentés és másolási folyamatát, akkor az a  diszponens számára tetemes mennyiségű feladatot jelent. Ebben a feladatban segíti Önt a »WinCan Datentransfer« modul. Ön egy gombnyomással elvégezheti a szoftver előkonfigurálását, és ezzel az aktuális projekt mentését is elvégzi automatikusan szinkronban az irodai gépre. Ez a funkció biztonsági másolatok elkészítésére szolgál, vagy használhatja arra is, hogy különböző WinCan verziókban mindig azonos legyen az adatállomány.

Schacht (AKNA)

Az aknafelmérés területén nagyon sok különleges jellemzőt kell figyelembe venni. Az EN-szabvány bevezetése óta az akna egyes elemeinek valamint a hibáknak a felvétele nagyon részletes.

A „Schacht” (Akna) modul figyelembe veszi  ezeket a részleteket, és jól áttekinthető módon mutatja be az információkat egy testre szabható aknajelentésben. Ebben az aknajelentésben az  aknageometria rajzai is megjelennek profil-nézetként és felülnézetben. A „Schacht” modulban éppúgy, mint a szakasz esetében, szövegadatok úsztathatók be a videóra.

WinCan ScanExplorer

A WinCan ScanExplorer segítségével Ön megjelenítheti és kezelheti a SideScan- adatokat. A SideScan jelentése a cső kivetítése egy felületre. Különböző szkenner-kamerák készítenek SideScan-eket a cső belső falának felületéről: a csövet a csőfenéken vagy a cső magaspontján virtuálisan felvágják, ezután pedig a cső belső falát síkba kiterítik.

A ScanExplorer más rendszerekkel ellentétben gyors nézetet mutat a teljes csőnyomvonalról. A szemlélő néhány másodpercen belül teljes, áttekintő képet kap a cső állapotáról anélkül, hogy hosszabb ideig kellene egy videót nézegetnie.

WinCan ProClean

A Wincan ProClean segítségével Ön professzionális jelentéseket adhat a csatornatisztításról. A ProClean csomag részei a tisztítási folyamat dokumentálására szolgáló szoftver és a hardver.

Pontlézer

A párhuzamos lézer koncepciónál egy forgó- és egy billenőfejes kamerához két, egymással párhuzamos lézerpont tartozik, amelyek a látótengelyre szimmetrikusak. Az ismert vízszintes látószöggel kiszámítható a kamera és a csőfalra eső lézerpontok távolsága. Ha a kamerafej a csőfalra merőlegesen áll és a saját tengelye körül egyszer elfordul, a WinCan képes kiszámítani a cső átmérőjét.

MPEG 1 / 2 / 4 modul HD videóval együtt

A WinCan-kompatibilis MPEG-enkóder kártyák segítségével Ön digitális videoklipeket készíthet, amelyeket a program automatikusan a mindenkori szakaszhoz rendel. Az MPEG standard szerinti felvételek biztosítják a lehető legjobb kompromisszumot a kép-minőség és fájlméret között. Ön ezzel a szoftver modullal a szabványnak megfelelő MPEG 1/2/4 videókat készíthet. Az állapotvizsgálat készítése közben a videofelvétel automatikusan »Pause«, helyzetbe áll, így a videó nem fog állásszekvenciákat tartalmazni. Amint Ön megerősítette az állapot leírását, a felvétel automatikusan folytatódik.

Video-digitalizálás

WinCan TG 09/MPEG
TG 09 adatkijelző készülék + MPEG 1/2/4 felvétel

WinCan valós idejű MPEG 1/2/4 felvétel
Vitec kártya PCI hardver, MPEG 1/2/4 felvétel

WinCan MobileCap 1/2/4 felvétel
USB hardver, MPEG 1/2/4 felvétel

Software Encoding (szoftver dekódolás)
– WinCan JogShuttle szoftver
– WinCan Auto MPEG
– Scan Explorer
– DigiSewer
– WinCan Condor

ArcGIS integrálás

A vizsgálati adatoknak a GIS-rendszerekbe integrálása nagyon nagy ráfordítást igénylő folyamat lehet. Az eredeti vizsgálati adatokat adatcserélő fájl-formátumokba (például Isybau) lehet konvertálni, így ezek azután a különböző n GIS-rendszerekben továbbfeldolgozhatók lesznek. A WinCan GIS csomag segítségével ez a folyamat nagyban leegyszerűsíthető és felgyorsítható. A WinCan-adatbázisok egy gombnyomással közvetlenül Shape-fájlként az ArcGIS-be írhatók.

A Wincan szoftver különböző felszereltségi szintekben elérhető.

WinCan Entry

WinCan Access – WinCan Viewer export – WinCan Media – disztribúció – nyelvek – export/import csatolófelület – WinCan Entry MS-SQL vagy Oracle hálózat licenc

WinCan Pro Touch

– WinCan Pro Touch érintőképernyős vezérléssel

WinCan PIT

WinCan PIT Entry – WinCan PIT leválasztók vizsgálatára – WinCan PIT aknavizsgálat – WinCan PIT aknavizsgálat (szintmérő szondával is) – WinCan PIT multiszenzor

WinCan VX ENTRY

Alapfunkciók

– projektinformációk, szakaszadatok és felmérétsek bevitele
– egy nemzeti nyelv egy nemzeti szabvánnyal (pl. Isybau 2006)
– szakaszonként két vizsgálat (bővíthető)
– egy import/export csatolófelület
– viewer export és médiakövetés
– élő video, egyedik képek és videoklipek rögzítése
– konfigurálható rögzítési mezők
– Adatkonverter
– eszköz a projektek összekapcsolásához (merge)
– adatok szűrése/kiválasztása 

Licenc-lehetőségek

– A WinCan ENTRY létezik egyedi munkahelyekre szóló és hálózati licencben is.
– A hálózati verzióval a szerverre egy központi hardverkulcsot (dongle) telepítünk.
– A hálózati licencek 5 lépésben elérhetők.
– A modulokat különböző módon lehet dekódolni.

Követelmények

RENDSZER

– Windows XP Service Pack 2
– Windows Vista Business / Ultimate
– Windows 7 Professional / Ultimate
– Windows 8

PROCESSZOR

– Intel 3,0 GHz vagy annál nagyobb, 2 GB RAM

KÉPFELBONTÁS

– min. 1280 x 1024 pixel és 16 bit szín

VIDEÓKÁRTYA

– Wincan 3D programhoz legalább 1 GB RAM-os videókártya szükséges!

Támogatott videoátalakítók

CDLAB Vitec – VM4-C7 – VM2-CDL CDLAB – WinCan Mobile Cap 124 (USB2) valós idejű videofelvétellel

AverMedia – AverTV USB 2.0Canopus – ADVC – ADVC 55 Imaging Source -DGF/1394-1 Pinnacle- PCTV Media Center 150e – PCTV Analog Pro USB Matrox

MEGNÉZEM A WEBSHOPBAN